geen zon in het zonnige zuiden? - Reisverslag uit Berekum, Ghana van Elmie Terpstra - WaarBenJij.nu geen zon in het zonnige zuiden? - Reisverslag uit Berekum, Ghana van Elmie Terpstra - WaarBenJij.nu

geen zon in het zonnige zuiden?

Blijf op de hoogte en volg Elmie

29 Maart 2006 | Ghana, Berekum

Vandaag was de zonsverduistering in Ghana. Hoewel Berekum niet de beste plaats was om de zonsverduistering te bekijken hebben we het hier prima kunnen zien. het werd niet helemaal donker maar wel schemerig. Ik zou vanochtend naar een maternity home om mensen te interviewen voor ons onderzoek maar er waren maar 2 patienten en op de OPD was ook niets te doen. Iedereen bleef thuis omdat ze het huis niet uit durfde of om thuis de zonsverduistering te kijken.
Deze week sta ik op de maternity en maandag viel ik meteen met mijn neus in de boter want toen werd er een drieling geboren. Ze hadden er eigelijk maar twee verwacht en toen kwam de derde er als een verassing achteraan! Twee meisjes van 2,2 kg en 1 jongentje vn 1,7 kg, helemaal niet slecht dus. (die moeder heeft heel wat mee moeten slepen!)
Vorige week heb ik uiteindelijk nog veel operaties kunnen zien. Een minder leuke ervaring was dat ik vorige week voor het eerst een patient heb zien sterven tijdens een operatie. Het was een jonge man die al erg slecht werd binnengebracht met een thyfoid perforation (darm perforatie als gevolg van buikthyfus). de patient was al in shock en had een snurkende ademhaling. hoewel de operatie erg snel verliep heeft de man de operatie helaas niet gehaald. Het was een erg vervelende, maar indrukwekkende ervaring.
Nu het regenseizoen begint krijgen we ook veel meer last van muggen! Ik zin nu echt helemaal onder, ondanks alle DEET, klamboe's T-shirts met lange mouwen tec. Gister had ik me helemaal gemarrineerd in de DEET en nog heb ik 5 erorme muggenbulten op m'n arm en vannacht moet ik naar het toilet en vanochtend ontdekte ik nog 3 muggenbulten op m'n bil! (daar kan ik in iedergeval niet aan krabben want dat ziet er natuurlijk niet uit!)

Groetjes Elmie

PS: Ik heb al wel veel foto's gemaakt, maar het internet hier is te traag op de foto's op internet te zetten.

• 29 Maart 2006 - 14:23

Marijn:

Heel veel succes met de muggen. Hier duurt het nog eventjes voordat ze komen. Gelukkig begint de lente hier, want de kou ben ik wel moe. Laat je niet veregenen. groetjes

• 29 Maart 2006 - 16:32

Suzanne:

hihi, ik ben blij dat ik er niet bij ben, ik zou van die enorme bulten krijgen. Nu nog wachten op de MALARIA! wat is de incubatie tijd??

• 29 Maart 2006 - 17:29

Bertina:

Volgens mij heb je echt een leerzame en indrukwekende tijd in Ghana. Alleen jammer van die muggen! Succes met ontwijken van de muggen ;)
    groetjes

• 30 Maart 2006 - 12:49

Sussie Julia:

He elmie

Fijn om weer van je te horen. Ik ben blij dat het goed gaat. Succes met de muggen en veel krap plezier toe gewenst...

xx Julia

• 30 Maart 2006 - 16:34

Papa:

Leuk, die drie! De baby's, niet de bulten
    Groetjes van ons allemaal.

• 07 April 2006 - 11:07

Aafke:

He Elmie,

Wat maak je allemaal veel mee! Heel gaaf, die drieling, ik zou er alleen zelf niet aan moeten denken. Nog heel veel plezier. Groetjes

• 07 April 2006 - 18:02

Grietje:

Hoi elmie,

Denk maar aan die drieling

dat was een mooi moment.

Gewoon aan je billen krabben ...een aap is daar

toch heilig ha ha ha .

maar inmiddels zullen je
    bulten wel weg zijn.

Groetjes grietje

• 10 April 2006 - 11:59

Hoi Elmie:

Wel leuk zo'n zonsverduistering, ongelooflijk dat mensen hun huis dan niet meer uitdurven. Ook wel gewelding een drieling!!!
    (je moest er zelf niet aan denken, tenminste ik niet.)
    Balen van de muggen, maar in Ghana is het tenminste verder lekker weer. Hier is het nog maar matig.
    Nou nog veel plezier en succes met je onderzoek

• 10 April 2006 - 12:00

Hoi Elmie=cristy: